Århundredets Festival 2016

Århundredets Festival sætter spot på Danmark i perioden 1900-1950 den 4.-13. marts 2016. På tværs af regionens scener præsenterer festivalen forskere, kunstnere, forfattere og musikere side om side til intelligente arrangementer, der sætter historien under lup og nutiden til debat. Der skal diskuteres verdenskrige, popkultur, stemmeret, galskab, demokrati, nationalisme og kropsidealer i lange baner. Festivalen præsenterer sanselige arrangementer, men altid med viden som den røde tråd.

Danmark 1900-1950
Festivalen går i kødet på et halv århundrede, hvor demokratiet bliver demokratisk, kvinderne får stemmeret og Danmark får et politisk centrum med Det Radikale Venstre. Sønderjylland bliver genforenet med moderlandet og Dansk Vestindien sælges til Onkel Sam. Fritiden er ny og bliver fyldt med ny lyd fra radio, fjernsyn og biografteatret. Vi dyrker kroppen, naturen og foreningslivet. Der er krig, krise og Stauning eller kaos. Og der er jazz, swingpjatter og nye idoler, som vi læser om i billedugeblade.

Program
Folkeuniversitetet præsenterer festivalen i tæt samarbejde med Aarhus Universitet, kulturinstitutioner og kreative miljøer og ildsjæle. Oplev festivalens arrangementer på bl.a. cafeer, teatre, museer, biografer og på gaden. På 10 dage er der arrangementer med foredrag, diskussioner, forfattermøder og saloner med bl.a. litterært, naturvidenskabeligt, politisk, musikalsk og historisk indhold.

Se programmet her

Billeder & video
Se billeder fra festivalen her

Se video fra festivalen her

 

Vi holder byvandringer i forårsvejret og flere livestreams. Forelæsningsprogrammet starter i august.