Om festivalen


Århundredets Festival vender stærkt tilbage i 2022 med temaet 'REVOLUTION'. Det bliver den 4/3-13/3 2022.

Ofte er den blevet erklæret død og borte. Den er fransk, arabisk, digital, industriel, kulturel, seksuel, orange. Selvom forskellen på de store folkelige oprør, den seksuelle frigørelse og den digitale 'disruption' er stor, så har de én ting tilfælles. Revolution handler om forandring. Ikke den rolige, gradvise bevægelse ét skridt ad gangen, men det hastige og gennemgribende brud med tingenes tilstand. Det handler om gadekampe og rullende hoveder og om de store teknologiske landvindinger og kulturelle nybrud. Om demokrati, diktatur, retfærdighed, ligestilling, kaos, klima og store personligheder. Revolutionen er en indgang til at forstå den moderne historie – og nutidens store forandringer.

Festivalen er støttet af Aarhus Kommune.

 

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert år spot på en historisk periode for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os. I 2021 tager Århundredets Festival en pause, hvor der er fokus på at udvikle på en række områder, så festivalen kan vende tilbage stærkere end nogensinde i 2022.

Århundredets Festival er en tilbagevendende begivenhed. I 2012 satte festivalen fokus på 1700-tallet. I 2013 gik festivalen i kødet på KÆRLIGHEDEN, og i 2014 var 1800-tallet tema for festivalen. I marts 2015 blev festivalen om EKSISTENS afholdt, i 2016 satte vi DANMARK i perioden 1900-1950 under lup. I 2017 var der fokus på EUROPA i perioden 1950-2000 som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. I 2018 gik festivalen i dybden med LA BELLE ÉPOQUE (fr. Den skønne tid), og i 2019 blev MELLEMKRIGSTIDEN endevendt. Senest i marts 2020 var temaet MILLENNIUM.

Se mere om de tidligere festivaler i vores arkiv.

Folkeuniversitetet i Aarhus er sekretariat for Århundredets Festival og står for koordinering, kommunikation og udvikling af arrangementer. Hvis du har idéer til programmet, ris/ros, forslag til samarbejder eller andet, så kontakt os endelig.